Monday, April 23, 2012

Godibodi 2012 - Nula Kelvina


Nula Kelvina, prav fajn muska za postmaturantski večer ;) Sicer je bil kronološko koncert pred Katjo Koren, pa mi je vse skupaj na koncu vzelo nekaj več časa, tako da objavljam šele zdaj. Možgane na paši verjetno že poznate z radijskih postaj, za ostalo bo treba pa ali:
a) kupiti CD
b) iti na koncert
Oboje je fajn, s tem da koncert spremlja še zanimiv performans. V glavnem, kul. Pa še nekaj fotk:

Vmes se je fantom na odru pridužil še Smaal Tokk z najnovejšim komadom Dejlejmo watrwake (bo treba malo gruntanja, da se ugotovi, kaj za hudiča to pomeni, ne? ;)) Do koncerta sem bil prepričan, da je Smaal Tokk samo stranski projekt fantov iz skupine, ampak sem se motil. Smaal Tokk obstaja, čisto zares!

Hkrati je pa ob koncertu potekal zanimiv projekt - nastanek unikatnega CD ovitka. Vsi koncerti na Godibodiju so bili namreč tudi posneti in izdani kot unikati z ravno tako unikatnimi naslovnicami. Te so nastajale kar med samimi koncerti, ko je živa glasba služila kot navdih vizualnim umetnikom pri ustvarjanju naslovnic. Večer pred "našim" koncertom je ustvarjal tudi moj osnovnošolski profesor likovne vzgoje, v soboto pa je vse skupaj zgledalo nekako takole:
Prej je bilo govora še o zanimivem performansu; evo enega izmed njih - oživljanje Lorda Kelvina, ki je na koncu povedal, da je Godibodi kul. V njegovem stilu, ne? Ker če absolutna nula ni kul, potem pa ne vem ;)

In še malo koncerta:

No comments: