Tuesday, August 30, 2011

Videl sem Angelo Merkel. "So what?!"

Prolog: se vnaprej opravičujem preostalima podpornikoma vlade

Ujeli so me nepripravljenega in čisto nepričakovano, pravzaprav. Prejšnji teden sem bil odklopljen od vsega dogajanja in danes sem v Ljubljano prišel po prijetnejših opravkih, kot je fotografiranje politika in pol, če sem iskren, se mi o vsej silni zadevi še sanjalo ni. Klikerji pa vseeno začnejo operirat, ko na Prešercu zagledaš najprej zaporo, potem cel kup varnostnikov in zatem še fotografov, vseh z state-of-the-art canikoni. Ujamem še vse več nemških besed
in ... hm, švabska invazija 2.0? Ne, ne bo to, zaslišim pa nekje nekoga razlagati "Angela Merkel kommt nach Slowenien" in stvari se izkristalizirajo. Se spomnim, da sem pri zajtrku bežno preletel naslovnico Dela, na kateri je pisalo, da bo Angelo in Boruta nagovoril tudi Zoran Jankovič. Verjetno jima je uspel reči samo "Wilkommen in der schönste Stadt des Welts" ali kaj takega, ker mi je med njegovim govorom zmanjkalo filma in ko sem uspel zamenjati, ju že ni bilo nikjer več. Uspel zamenjati film, rečete? Ja, tole sem slikal na film, da sprobam, ali so fotografije odvisne od fotografa/fotoaparata. K temu me je spodbudil drugi članek v Delu, ki me je očitno bolj pritegnil kot lokalne zadeve - prispevek Dragana Arriglerja v Infotehu. Priporočam vsem fotografom, ki že nestrpno čakajo najnovejše modele fotoaparatov, ker so stari že zanič. Poznam nekoga, ki jih z veseljem odkupi ;)
No, kakorkoli, cele stvari najprej sploh nisem hotel fotografirati, potem se mi vse skupaj zdela zanimiva ideja za do konca postreliti film, na koncu se je pa v meni prebudilo tisto nekaj reporterskega in sem fotografom s hudimi fotoaparati sledil celo čez Tromostovje in do Magistrata. Se obračam ku kalcet. Mnenja zbrane množice (razen mladine, ki se ji je vse skupaj zdelo blazno fajn, kar je v bistvu zaskrbljujoče) ne bom povzemal, se pa z njim strinjam. Cirkus.

Izplen šestih preostalih posnetkov:

Cmok Cmok
"Borut, schau mal ein, da gibt es einen Vogel!"
Angie noch einmal.
Posneto danes z nikon F90x in Nikkor 80-200 af-d z najbolj osnovno fuji superio 400, razvito in skenirano v fotoformatu.

Epilog: bojte se alternativ

1 comment:

PSDesign said...

Na današnji naslovnici Dela lahko vidiš, da sta Delov fotoreporter in ti ujela praktično identičen trenutek. Samo vsak s svoje točke gledišča .... hehe